Bramboráky - masové placičky trochu jinak
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 7 ks brambor
- 3 stehenní řízky /kuřecí/
- 1/2 čerstvé červené papriky
- 6 stroužků česneku
- 2 celá vejce
- trochu teplého mléka na zalití brambor
- hladká mouka (podle hustoty těstíčka)
- sůl
- čerstvý mletý pepř
- 2 PL majoránky
- 1 větší kávová lžička kurkumy
- 2 PL worcesterove omáčky
- 2 PL sójové omáčky
- Dále:
- olej na smažení
Postup Bramboráky - masové placičky trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Jako první oloupeme brambory a nastrouháme je na hrubém struhadle. Zalijeme je teplým mlékem, aby nezhnědly.
Dále nakrájíme stehenní řízky na malé kousky, které přidáme k bramborám, k nim také přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou papriku a ostatní ingredience, kromě mouky a soli.
Celé vše promícháme a můžeme přidávat hladkou mouku, dokud nebude těstíčko husté, nakonec můžeme přidat sůl.
Potom připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje, ve kterém budeme smažit bramboráčky či placičky.
Do rozpáleného oleje dáváme po lžících bramboráčky nebo placičky, jak chcete. Smažíme je z obou stran dozlatova.