Bramborák plněný Hermelínem a slaninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 0,5 kg brambor
- 1 vejce
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sušené smažené cibulky
- 50-60 g hl. mouky
- 60 ml mléka nebo kefíru
- olej na smažení
- Hermelín
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
Postup Bramborák plněný Hermelínem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na proužky a vyškvaříme na pánvi.
Hermelín nakrájíme na plátky.
Z nastrouhaných brambor a zbytku ingrediencí zamícháme těstíčko.
Na pánev s trochou oleje dáme lžíci těsto a rozetřeme na tenkou placku.
Na to přidáme slaninu a Hermelín.
Lžíci na to přidáme těsto a celé to pokryjeme.
Po osmažení z jedné strany opatrně otočíme a smažíme do křupava.