Bramboračka bez mouky

Recepty, Polévky

Suroviny

4 brambory
1 mrkev
1/2 celeru
1/2 cibule
kmín
pepř,sůl
olej
zeleninový vývar nebo zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme brambory a nakrájíme na malé kostičky, mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Do hrnce dáme olej a přidáme cibulku, kterou jsme si připravili, orestujeme a přidáme zbytek surovin, které také orestujeme společně s cibulkou. Zeleninu ochutíme pepřem a solí, přidáme kmín, dále přilijeme cca 1 litr vody, do které dáme zeleninový bujon nebo přichystaný zeleninový vývar a vše vaříme do změknutí.

  3. Až bude zelenina i brambory měkké, můžeme podávat a ozdobit petrželovou natí ze zahrádky. Tato bramboračka je bez mouky a pro ty, co nemají rádi houby, tak i bez nich.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!