Bramboračka bez mouky
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 brambory
- 1 mrkev
- 1/2 celeru
- 1/2 cibule
- kmín
- pepř,sůl
- olej
- zeleninový vývar nebo zeleninový bujon
Postup Bramboračka bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Očistíme brambory a nakrájíme na malé kostičky, mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Do hrnce dáme olej a přidáme cibulku, kterou jsme si připravili, orestujeme a přidáme zbytek surovin, které také orestujeme společně s cibulkou. Zeleninu ochutíme pepřem a solí, přidáme kmín, dále přilijeme cca 1 litr vody, do které dáme zeleninový bujon nebo přichystaný zeleninový vývar a vše vaříme do změknutí.
Až bude zelenina i brambory měkké, můžeme podávat a ozdobit petrželovou natí ze zahrádky. Tato bramboračka je bez mouky a pro ty, co nemají rádi houby, tak i bez nich.