Boršč - trochu podle mě
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 malé červené řepy
- 1/4 hlávky zelí
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- 5 brambor
- 2 bobkové listy
- 2 hřebíčky
- celý pepř
- nové koření
- sádlo nebo máslo
- 1 cibuli
- 2 lžíce rajského protlaku
- hl.mouku
- sůl
- petrželka
- cukr
- ocet
- smetana kysaná
Postup Boršč - trochu podle mě
Postup přípravy receptu
-
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček (pepř,nové koření).
Vaříme asi hodinu,podle kvality masa.
Mezitím červenou řepu uvaříme zvlášť, sloupneme ji a pokrájíme na drobné kostičky.
Pokrájíme brambory, zeleninu, a zelí na drobné nudličky.
Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle či másle, přidáme mouku a zhotovíme jíšku.
Maso vyjmeme z vody a pokrájíme na kostičky.
Do vývaru z masa vložíme zeleninu, zelí a brambory. Povaříme, přidáme řepu a maso.
Dochutíme rajským protlakem, cukrem, octem a solí.
Zahustíme jíškou a krátce povaříme. Ještě přidáme zelenou nať.
Porce na talíři zjemníme kysanou smetanou.