Boršč - trochu podle mě

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g hovězího masa
2 malé červené řepy
1/4 hlávky zelí
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
5 brambor
2 bobkové listy
2 hřebíčky
celý pepř
nové koření
sádlo nebo máslo
1 cibuli
2 lžíce rajského protlaku
hl.mouku
sůl
petrželka
cukr
ocet
smetana kysaná

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček (pepř,nové koření).

  2. Vaříme asi hodinu,podle kvality masa.

  3. Mezitím červenou řepu uvaříme zvlášť, sloupneme ji a pokrájíme na drobné kostičky.

  4. Pokrájíme brambory, zeleninu, a zelí na drobné nudličky.

  5. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle či másle, přidáme mouku a zhotovíme jíšku.

  6. Maso vyjmeme z vody a pokrájíme na kostičky.

  7. Do vývaru z masa vložíme zeleninu, zelí a brambory. Povaříme, přidáme řepu a maso.

  8. Dochutíme rajským protlakem, cukrem, octem a solí.

  9. Zahustíme jíškou a krátce povaříme. Ještě přidáme zelenou nať.

  10. Porce na talíři zjemníme kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!