Boršč s protlakem
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g hovězího masa
- 200 g vepřového masa
- (masa může být méně, když dáme kosti)
- 200 g bílého zelí
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1/2 kapusty
- 1/4 celeru
- 10 kuliček bílého pepře
- 1 cibule
- 200 g rajčatového protlaku
- 0,3 dl sterilované červené řepy
- 4 kuličky nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- 3 bobkové listy
- sůl
- olej
- sladká smetana
Postup Boršč s protlakem
Postup přípravy receptu
-
Mäso pokrájané na kocky (a prípadne aj kosti) dáme variť do vody so soľou, koreninami a celou cibuľou, kým nie je skoro hotové. V normálnom hrnci varíme asi 60 minút, v kuchte 30 minút.
Zeleninu pokrájame na kocky, kapustu na rezance. Na oleji osmažíme zeleninu, pridáme kapustu, zalejeme vodou, pridáme uvarené mäso s vodou, v ktorom sa varilo, červenú repu aj s nálevom a rajčinový pretlak.
Keď je zelenina uvarená, môžeme podávať. Po naložení na tanier na vrch nalejeme lyžicu sladkej smotany.