Boršč s protlakem

Recepty, Polévky

Suroviny

300 g hovězího masa
200 g vepřového masa
(masa může být méně, když dáme kosti)
200 g bílého zelí
2 mrkve
2 petržele
1/2 kapusty
1/4 celeru
10 kuliček bílého pepře
1 cibule
200 g rajčatového protlaku
0,3 dl sterilované červené řepy
4 kuličky nového koření
10 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
sůl
olej
sladká smetana

Postup přípravy receptu

  1. Mäso pokrájané na kocky (a prípadne aj kosti) dáme variť do vody so soľou, koreninami a celou cibuľou, kým nie je skoro hotové. V normálnom hrnci varíme asi 60 minút, v kuchte 30 minút.

  2. Zeleninu pokrájame na kocky, kapustu na rezance. Na oleji osmažíme zeleninu, pridáme kapustu, zalejeme vodou, pridáme uvarené mäso s vodou, v ktorom sa varilo, červenú repu aj s nálevom a rajčinový pretlak.

  3. Keď je zelenina uvarená, môžeme podávať. Po naložení na tanier na vrch nalejeme lyžicu sladkej smotany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!