Bílková roládka se šlehačkou (upečená bez žloutků a bez mouky)

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 bílků
5 lžic cukru moučka
(na každý bílek - 1 lžíce cukru)
2 lžic kakaa
1 lžiček skořice
špetka soli
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač (Smetana fix)
lískové oříšky (namleté)
kakao (na poprášení roládky)

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh.

  2. Přidáváme postupně cukr, dál šleháme a nakonec zašleháme k bílkům dvě lžíce kakaa smíchané se skořici.

  3. Ušlehané těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nejlépe potřený máslem) a pečeme v rozehřáté troubě 7 minut na 170 stupňů (v elektrické troubě, jinak podle druhu trouby).

  4. Vyndáme a necháme pomalu chladnout (nerolujeme hned).

  5. Mezitím si ušleháme šlehačku, kam vmicháme umleté oříšky(nejsou ale do šlehačky nutné) a pak zarolujeme, posypeme kakaem a dáme do chladu pěkně vychladnout. Zdobíme pak jen podle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!