Bílková roládka se šlehačkou (upečená bez žloutků a bez mouky)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 bílků
- 5 lžic cukru moučka
- (na každý bílek - 1 lžíce cukru)
- 2 lžic kakaa
- 1 lžiček skořice
- špetka soli
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač (Smetana fix)
- lískové oříšky (namleté)
- kakao (na poprášení roládky)
Postup Bílková roládka se šlehačkou (upečená bez žloutků a bez mouky)
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh.
Přidáváme postupně cukr, dál šleháme a nakonec zašleháme k bílkům dvě lžíce kakaa smíchané se skořici.
Ušlehané těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nejlépe potřený máslem) a pečeme v rozehřáté troubě 7 minut na 170 stupňů (v elektrické troubě, jinak podle druhu trouby).
Vyndáme a necháme pomalu chladnout (nerolujeme hned).
Mezitím si ušleháme šlehačku, kam vmicháme umleté oříšky(nejsou ale do šlehačky nutné) a pak zarolujeme, posypeme kakaem a dáme do chladu pěkně vychladnout. Zdobíme pak jen podle sebe.