Bezlepkový nahý ovocný dort
Recepty, Dietní receptySuroviny
- korpus srdce průměr 22cm:
- 7 vajec
- 210 g PL mouky (užila jsem schar mix)
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 220 g cukru
- 7 PL oleje
- špetka soli
- Na krém:
- 1 vysokoprocentní smetana
- 1 kysaná smetana (250g)
- 1 mascarpone
- 1 sáček pudinku bez vaření Olé
- šťáva z 1/2 sklenice višňového kompotu
- 1/2 sklenice kompotovaných višní
- sáček bílé čokoládové polevy
- kousek potahovací hmoty na kytičky, lístečky a popisek
- ovoce
Postup Bezlepkový nahý ovocný dort
Postup přípravy receptu
-
Na korpus vyšleháme bílky se solí do polotuha a došleháme do tuha s cukrem. Zašleháme žloutky a olej a nakonec lehce vmícháme rozmíchanou mouku s pudinkovým práškem. Nalijeme do formy, vystříkané sprejem na pečení a dáme do trouby vyhřáté na cca 160°C asi 40-50 min. Upečenost vyzkoušíme špejlí. Korpus dáme vychladnout.
Na krém vyšleháme všechny ingredience do hladka a pak opatrně vmícháme višně.
Vychladlý korpus 2x prořízneme a opatrně odklopíme. Strany lehce pokropíme šťávou, naneseme krém tak, aby vykukoval. Sestavíme promazaný dort. Do prořezů po bocích zapícháme různě ovoce.
Vršek dortu polijeme rozpuštěnou čokoládu a poskládáme ovoce. Dáme vychladit do druhého dne.
Z potahovky si vykrájíme pár lístků a kvítků, vytvoříme nápis a druhý den dort dozdobíme. Na závěr zlehka poprášíme moučkovým cukrem.