Bezlepkové piškoty
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 vejce
- 75 g moučkového cukru
- 3 lžíce vlažné vody
- 75 g bezlepkové mouky (např. Jizerka nebo Procelia)
- 25 g škrobu (bramborového nebo kukuřičného)
- 1 lžička prášku do pečiva
Postup Bezlepkové piškoty
Postup přípravy receptu
-
Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.
Navážíme si mouku a škrob a promícháme s práškem do pečiva.
Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Ke žloutkům přidáme vodu a cukr a vyšleháme do pěny.
Postupně zašleháme moučnou směs.
Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Plech vyložíme papírem na pečení a pomocí kávové lžičky na něj nandáváme malé hromádky těsta – piškotky. Mezi hromádkami necháváme trochu místa, piškotky se maličko roztečou, ale ne moc.
Pečeme při 170 °C asi 10 minut (do zezlátnutí).
Necháme asi 2 minutky vychladnout a pomocí tupého nože odlepíme z papíru a přendáme na tác nebo do krabičky. Z této dávky bylo cca 100 piškotků.