Bezlepkové linecké škrobové
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 30 dkg bezlepové mouky Doves farm červená
- 30 dkg změklého másla
- 3 žloutky
- 20 dkg škrobu Maizena
- citronová kůra a šťáva z 1 citronu
- 15 dkg moučkového cukru
- 1/2 KL xantanové gumy
- špetka soli
- vanilkový cukr nebo esence
Postup Bezlepkové linecké škrobové
Postup přípravy receptu
-
Mouku se škrobem, cukrem, xantanem a solí promícháme a prosejeme na vál.
Máslo rozkrájíme na kostičky a zlehka promícháme s moukou. Doprostřed dáme žloutky, kůru a šťávu z citronu a přidáme vanilkový cukr. Vypracujeme těsto. Nezpracováváme příliš dlouho, aby máslo nezačalo tát.
Dáme odležet nejlépe do druhého dne.
Necháme chvilku povolit z lednice. Následně pomocí fólií rozválíme a vykrájíme oblíbené tvary.
Pečeme na pečícím papíře v troubě na 170°C do lehce růžova.
Po upečení necháme na plechu úplně vychladnout. Vychladlé tvary mažeme marmeládou a slepujeme.