Bezlepkové linecké škrobové

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

30 dkg bezlepové mouky Doves farm červená
30 dkg změklého másla
3 žloutky
20 dkg škrobu Maizena
citronová kůra a šťáva z 1 citronu
15 dkg moučkového cukru
1/2 KL xantanové gumy
špetka soli
vanilkový cukr nebo esence

Postup přípravy receptu

  1. Mouku se škrobem, cukrem, xantanem a solí promícháme a prosejeme na vál.

  2. Máslo rozkrájíme na kostičky a zlehka promícháme s moukou. Doprostřed dáme žloutky, kůru a šťávu z citronu a přidáme vanilkový cukr. Vypracujeme těsto. Nezpracováváme příliš dlouho, aby máslo nezačalo tát.

  3. Dáme odležet nejlépe do druhého dne.

  4. Necháme chvilku povolit z lednice. Následně pomocí fólií rozválíme a vykrájíme oblíbené tvary.

  5. Pečeme na pečícím papíře v troubě na 170°C do lehce růžova.

  6. Po upečení necháme na plechu úplně vychladnout. Vychladlé tvary mažeme marmeládou a slepujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!