Beleše a frankfurtský řízek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Beleše:
8 rohlíků
mléko
sůl
pepř
4 vejce
Frankfurtský řízek:
4 plátky kotlet
2 libové párky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Beleše: Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a zalijeme mlékem. Až rohlíky nasají mléko ochutíme solí a pepřem, přidáme 4 celá vajíčke, řádně promícháma a smažíme dozlatova na oleji.

  2. Frankfurtský řízek: Párky nakrájíme podélce na polovinu a pak ještě jednou, tak že z jednoho párku máme 4 proužky.

  3. Plátky masa naklepeme a nařízneme 4 otvory kterými provlečeme připravené párky. Vždy dva proužky párku do jednoho plátku masa. Okořeníme solí a pepřem.

  4. Smažíme na mírném ohni, nejlépe pod pokličkou aby nám maso dostatečně změklo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!