Barevný zelný salát na pomeranči se zálivkou
Recepty, SalátySuroviny
- 2 little gem saláty
- 6 listů pekingského zelí
- 1 svazek ředkviček
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- Zálivka:
- 150 g bílého jogurtu
- 3 PL plnotučné hořčice
- šťáva ze dvou citronů
- 1 KL cukru
- sůl
- pepř
- Na ozdobu:
- malá půlka pomeranče rozkrojeného na čtvrtky
- nasekaná petrželka
- červená cibule
Postup Barevný zelný salát na pomeranči se zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Saláty a zelí dobře omyjeme, odstraníme košťály, nakrájíme na nudličky a dáme do připravené mísy.
Dále omyjeme a očistíme ředkvičky a papriku. Ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle a papriku nakrájíme na slabé nudličky, to vše přidáme k salátu. Cibuli též očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme k salátu a vše promícháme, aby se vše spojilo.
Na zálivku smícháme bílý jogurt, hořčici, šťávu z citronu a cukr, promícháme, osolíme a opepříme. Opět promícháme a necháme odležet tak 10 minut.
Poté zálivku přidáme do salátu, vše promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou, pomeranči a cibulkou.