Barevný zelný salát na pomeranči se zálivkou

Recepty, Saláty

Suroviny

2 little gem saláty
6 listů pekingského zelí
1 svazek ředkviček
1 červená paprika
1 červená cibule
Zálivka:
150 g bílého jogurtu
3 PL plnotučné hořčice
šťáva ze dvou citronů
1 KL cukru
sůl
pepř
Na ozdobu:
malá půlka pomeranče rozkrojeného na čtvrtky
nasekaná petrželka
červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Saláty a zelí dobře omyjeme, odstraníme košťály, nakrájíme na nudličky a dáme do připravené mísy.

  2. Dále omyjeme a očistíme ředkvičky a papriku. Ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle a papriku nakrájíme na slabé nudličky, to vše přidáme k salátu. Cibuli též očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme k salátu a vše promícháme, aby se vše spojilo.

  3. Na zálivku smícháme bílý jogurt, hořčici, šťávu z citronu a cukr, promícháme, osolíme a opepříme. Opět promícháme a necháme odležet tak 10 minut.

  4. Poté zálivku přidáme do salátu, vše promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou, pomeranči a cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!