Asijská mrkvová krémová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g mrkve
2 velké brambory nebo oloupaná cuketa
1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
1-2 stroužky česneku propasírovaného
1/2 lžičky kurkumy
500 ml kuřecí bujón
1/2 lžičky karí koření
1 lžice sojové omáčky
5 lžíc zakysaná smetana nebo kokosové mléko
1 lžíce posekaného koriandru nebo pažitky
2 lžičky medu
1 pomeranč -vymačkaná šťáva nebo 3 lžíce 100% džus
pepř
chilli
případně sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a brambory (cuketa) oloupeme, nakrájíme na větší kousky-lépe se pak mixují, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujonovou kostku, kari, zázvor, kurkumu, chilli.

  2. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou dokud zelenina nezměkne. Pak ponorným mixerem rozmixujeme dohladka.

  3. Přidáme smetanu, sojovou omáčku, česnek, med, pomerančovou šťávu, promícháme a chvílí provaříme. Polévka má být krémová, pokud bude hodně hustá, zředíme jí trochou vody. Nakonec dochutíme pepřem, případně dosolíme.

  4. Koriandr nebo pažitku na závěr přidáme do polévky nebo ozdobíme smetanou a posypeme přímo na talíři (foto).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!