Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 střední sklenička naložených žlutých fazolových lusků
(případně trochu kyselých houbiček)
200 ml kefíru
100 ml i víc mléka (podle potřeby)
4 vejce
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
1 lžíce sušené zeleninové směsi (Podravka, Vegeta, Zdravita)
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a zalijeme mlékem a kefírem tak, abychom vytvořili řidší omáčku. Přidáme trochu soli, lžíci cukru a sušenou zeleninovou směs a na mírné teplotě za častého prošlehávání prováříme asi 20 minut. Poté přidáme fazolky s částí nálevu (případně kyselé houbičky).

  2. Pokud je potřeba, zahustíme jíškou z másla a mouky a dochutíme cukrem a octem. Ihned po odstavení z plotýnky vlijeme do omáčky celá vejce a necháme je ve vařící omáčce mírně ztuhnout. Podáváme s mačkanými brambory s máslem a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!