Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 střední sklenička naložených žlutých fazolových lusků
- (případně trochu kyselých houbiček)
- 200 ml kefíru
- 100 ml i víc mléka (podle potřeby)
- 4 vejce
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sušené zeleninové směsi (Podravka, Vegeta, Zdravita)
- sůl
- cukr
- ocet
Postup Žluté fazolky v sladkokyselé omáčce z kefíru
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a zalijeme mlékem a kefírem tak, abychom vytvořili řidší omáčku. Přidáme trochu soli, lžíci cukru a sušenou zeleninovou směs a na mírné teplotě za častého prošlehávání prováříme asi 20 minut. Poté přidáme fazolky s částí nálevu (případně kyselé houbičky).
Pokud je potřeba, zahustíme jíškou z másla a mouky a dochutíme cukrem a octem. Ihned po odstavení z plotýnky vlijeme do omáčky celá vejce a necháme je ve vařící omáčce mírně ztuhnout. Podáváme s mačkanými brambory s máslem a petrželkou.