Žemlovka s tvarohem, jablky, banánem a skořicí
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 malá veka (nebo 6 rohlíků)
- 2 menší banány
- máslo
- cukr moučka
- citronová štáva (nemusí být)
- mléko
- vejce
- 2-3 jablka
- 1 tvaroh
- strouhanka
- skořice mletá
- 1 vanilkový cukr
Postup Žemlovka s tvarohem, jablky, banánem a skořicí
Postup přípravy receptu
-
Veku nebo rohlíky nakrájíme na plátky, ty namočíme do mléka. Naskládáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.
Na to dáme tvarohovou náplň: Tvaroh, vanilkový cukr, vejce a trošku cukru moučka - všechno ušleháme na nejnižší stupeň.
Na jednu půlku poklademe kolečka banánů a na druhou půlku dáme nastrouhaná jablíčka, pocukrujeme a dáme skořici, překryjeme druhou polovinu rohlíků a zapečeme dozlatova. Po chvilce vyndáme a dáme sníh ze dvou bílků a dopečeme, už nepřikrýváme.
Pečeme na 180°C asi 40 minut.
Nebo můžete na namočené rohlíky dát banány, na banány tvaroh a na tvaroh nastrouhat jablíčka. Můžeme pocukrovat.