Zelný hovězí guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího ořezu
2-3 lžíce sádla
2 velké cibule
mletá paprika
1 malá plechovka rajského protlaku
vývar nebo voda
6-7 středních brambor
1/4 menší hlávky zelí
drcený kmín
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle dobře osmažíme krájenou cibuli a na ní pak osmahneme osolené větší kostky masa.

  2. Přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme i rajský protlak. Promícháme, zalijeme horkým vývarem nebo vodou tak, aby vše bylo zakryté a pod poklicí pomalu dusíme. Je-li třeba, občas dolijeme trochu horké vody.

  3. K měkkému masu přidáme kostky oloupaných brambor a nudličky hlávkového zelí, kmín, pepř a trochu soli, je-li třeba, a ještě asi 20 minut dovaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!