Zelný hovězí guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího ořezu
- 2-3 lžíce sádla
- 2 velké cibule
- mletá paprika
- 1 malá plechovka rajského protlaku
- vývar nebo voda
- 6-7 středních brambor
- 1/4 menší hlávky zelí
- drcený kmín
- mletý pepř
- sůl
Postup Zelný hovězí guláš
Postup přípravy receptu
-
Na sádle dobře osmažíme krájenou cibuli a na ní pak osmahneme osolené větší kostky masa.
Přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme i rajský protlak. Promícháme, zalijeme horkým vývarem nebo vodou tak, aby vše bylo zakryté a pod poklicí pomalu dusíme. Je-li třeba, občas dolijeme trochu horké vody.
K měkkému masu přidáme kostky oloupaných brambor a nudličky hlávkového zelí, kmín, pepř a trochu soli, je-li třeba, a ještě asi 20 minut dovaříme.