Zelné řízky Retro

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 hlávka zelí
slaninu nebo sádlo
2 vejce
2 párky nebo kousek salámu
sůl
pepř
strouhaná houska
Na trojobal:
hladká mouka
vejce
strouhaná houska

Postup přípravy receptu

  1. Malou hlavičku zelí nakrájíme a dusíme ji na slanině nebo kousku sádla do měkka, přičemž podle potřeby podléváme vodou.

  2. Měkké zelí necháme vysmahnouti, sejmeme z ohně a po vychladnutí přidáme k němu dvě celá vejce, dva párky nebo kousek salámu na kousky nakrájeného, sůl, pepř a tolik strouhané housky, aby hmota při smažení držela pohromadě. Nesmíte ji dát zase mnoho, aby řízky po usmažení nebyly suché.

  3. Dobře promícháme, tvoříme malé ploché bochánky a obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a strouhané housce a osmažíme. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!