Zeleninový salát s kuřecím masem a sladkými bramborami (batáty)
Recepty, SalátySuroviny
- Na salát:
- ledový salát nebo křehký hlávkový salát
- malá rajčátka
- kousek červené cibule nebo lahůdková cibulka
- může být i barevná paprika
- 1 velký batát stačí pro 3 až 4 osoby
- Na zálivku:
- olivový olej
- dobrá hořčice
- vinný ocet
- čerstvě mletý pepř
- trocha cukru
- trochu soli
- voda
- 400 g kuřecí prsíčka (stehenní řízky, krůtí medailonky - 100 g na porci)
- grilovací koření
- pepř
- olivový olej
Postup Zeleninový salát s kuřecím masem a sladkými bramborami (batáty)
Postup přípravy receptu
-
Maso opereme, lehce naklepeme přes mikroténový sáček a nakrájíme na proužky nebo malé medailonky. Dáme do mísy a promícháme s grilovacím kořením (třeba směs 7 pepřů) a troškou oleje. Odložíme do chladna.
Salát opereme a natrháme na kousky. Do mísy přidáme půlky rajčátek, nakrájenou cibulku a případně také proužky papriky.
Suroviny na přípravu zálivky dáme do malé skleničky s uzávěrem a protřepeme. Ochutnáme a doladíme chuť podle vlastního vkusu.
Vody nedáváme mnoho, maximálně stejné množství jako ostatních surovin. Zálivku zatím uložíme v ledničce, se salátem ji smícháme až těsně před podáním.
Bramboru oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo hranolky. Můžeme je smažit jako hranolky nebo promíchat s trochou oleje a upéci v troubě na plechu, vyloženém pečícím papírem. V tomto případě musíme dávat pozor, protože sladké brambory se rády připalují.
Rozpálíme pánev nebo gril a opečeme maso.
Smícháme zálivku s připravenou zeleninou. Salát naaranžujeme do hlubokých talířů, přidáme maso a osmažené hranolky nebo plátky sladkých brambor - nebo je můžeme dát do misky vedle talíře se salátem s kousky masa.