Zeleninový salát s kuřecím masem a sladkými bramborami (batáty)

Recepty, Saláty

Suroviny

Na salát:
ledový salát nebo křehký hlávkový salát
malá rajčátka
kousek červené cibule nebo lahůdková cibulka
může být i barevná paprika
1 velký batát stačí pro 3 až 4 osoby
Na zálivku:
olivový olej
dobrá hořčice
vinný ocet
čerstvě mletý pepř
trocha cukru
trochu soli
voda
400 g kuřecí prsíčka (stehenní řízky, krůtí medailonky - 100 g na porci)
grilovací koření
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso opereme, lehce naklepeme přes mikroténový sáček a nakrájíme na proužky nebo malé medailonky. Dáme do mísy a promícháme s grilovacím kořením (třeba směs 7 pepřů) a troškou oleje. Odložíme do chladna.

  2. Salát opereme a natrháme na kousky. Do mísy přidáme půlky rajčátek, nakrájenou cibulku a případně také proužky papriky.

  3. Suroviny na přípravu zálivky dáme do malé skleničky s uzávěrem a protřepeme. Ochutnáme a doladíme chuť podle vlastního vkusu.

  4. Vody nedáváme mnoho, maximálně stejné množství jako ostatních surovin. Zálivku zatím uložíme v ledničce, se salátem ji smícháme až těsně před podáním.

  5. Bramboru oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo hranolky. Můžeme je smažit jako hranolky nebo promíchat s trochou oleje a upéci v troubě na plechu, vyloženém pečícím papírem. V tomto případě musíme dávat pozor, protože sladké brambory se rády připalují.

  6. Rozpálíme pánev nebo gril a opečeme maso.

  7. Smícháme zálivku s připravenou zeleninou. Salát naaranžujeme do hlubokých talířů, přidáme maso a osmažené hranolky nebo plátky sladkých brambor - nebo je můžeme dát do misky vedle talíře se salátem s kousky masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!