Žebírka pečená s marinádou a libečkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřových žebírek
- jedna větvička libečku
- marináda:
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce medu
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 lžíce worchesteru
- sůl
- pepř
Postup Žebírka pečená s marinádou a libečkem
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme kečup, med, worchester, prolisovaný česnek, hrubozrnnou hořčici, na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a cibuli, osolíme a opepříme.
Vzniklou směsí potřeme žebírka, vložíme do pekáčku, přidáme větvičku libečku a malinko podlijeme vodou.
Pečeme odkryté v troubě při 200-220°C za občasného podlévání a otáčení žebírek do změknutí, zhruba 2 hodiny.