Žebírka pečená s marinádou a libečkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřových žebírek
jedna větvička libečku
marináda:
2 lžíce kečupu
2 lžíce medu
5 stroužků česneku
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 cibule
1 mrkev
2 lžíce worchesteru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme kečup, med, worchester, prolisovaný česnek, hrubozrnnou hořčici, na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev a cibuli, osolíme a opepříme.

  2. Vzniklou směsí potřeme žebírka, vložíme do pekáčku, přidáme větvičku libečku a malinko podlijeme vodou.

  3. Pečeme odkryté v troubě při 200-220°C za občasného podlévání a otáčení žebírek do změknutí, zhruba 2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!