Zasněžená chaloupka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Piškot:
120 g moučkového cukru
150 g másla
4 vejce
100 g hladké mouky
150 g mletých ořechů (můžou být mandle, lískové ořechy)
1/2 prášku do pečiva (6 g)
2 lžíce kakaa
1 lžíce krystalového cukru do sněhu
Tvarohový krém:
2 lžíce krupice + 200ml mléka (uvařit kaši a nechat vychladnout)
3 lžíce moučkového cukru
250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce)
200 g másla
1 lžíce rumu
citronová šťáva z 1/2 citronu
marmeláda
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve vyšleháme bílky (ne zcela dotuha), přidáme krystalový cukr a šleháme dále na tuhý sníh.

  2. Změklé máslo šleháme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přimícháme ořechy a střídavě lehce zamícháme sníh + mouku, smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.

  3. Pečeme v hranaté formě cca 10x25cm, nejdříve při 150-160°C/20 minut, potom zesílíme na 175°C dalších asi 25minut (celkově 45-50minut).

  4. Krém: Máslo šleháme s cukrem, přimícháme vychladlou krupici a tvaroh. Vše pěkně spojíme v jemný krém. Dochutíme rumem a citr. šťávou.

  5. U vychladlého korpusu vyřízneme špičatým nožem střed do tvaru trojúhelníku (nejdříve prořízneme na jedné straně a potom na druhé, jde to dobře;prostředky na obou stranách jsem si označila párátky) a opatrně střechu odložíme bokem.

  6. Piškot je ze třeného těsta, tak je pevnější, nemusíte se bát při odkládání střechy.

  7. Všechny 3 budoucí vnitřní strany natřeme marmeládou a naplníme krémem. Přikryjeme střechou a zbylým krémem celou chaloupku natřeme.

  8. Posypeme kokosem a dáme do chladna ztuhnout na 2-3 hodiny, nebo přes noc. Krájela jsem až druhý den. Rada pro čistý řez - nůž necháme v horké vodě prohřát, rychle otřeme a můžeme krájet (děláme to tak u každého řezu)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!