Zapékaný vepřový mozeček

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřového mozečku
sádlo
1 cibule
500 g ve slupce uvařených brambor
50 g uzené slaniny
2 vejce
sůl
mletá sladká paprika
zelená petrželka
kousek másla na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Mozeček spaříme horkou vodou a pak přelijeme studenou vodou. Opatrně stáhneme blanku a nadrobno nasekáme.

  2. Na sádle osmažíme cibuli a na ni přidáme nasekaný mozeček. Mírně posmažíme, osolíme, přidáme papriku a ještě mírně posmažíme a pánev odstavíme.

  3. Pekáček vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenými bramborami, které mírně osolíme.

  4. Na brambory střídavě vrstvíme mozeček, zelenou petrželku a na kostičky osmaženou slaninu. Končíme bramborami.

  5. Takto připravený pekáček dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů a asi po 10 minutách zalejeme rozšlehanými vejci. Pečeme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!