Zapékaný vepřový mozeček
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřového mozečku
- sádlo
- 1 cibule
- 500 g ve slupce uvařených brambor
- 50 g uzené slaniny
- 2 vejce
- sůl
- mletá sladká paprika
- zelená petrželka
- kousek másla na vymazání pekáčku
Postup Zapékaný vepřový mozeček
Postup přípravy receptu
-
Mozeček spaříme horkou vodou a pak přelijeme studenou vodou. Opatrně stáhneme blanku a nadrobno nasekáme.
Na sádle osmažíme cibuli a na ni přidáme nasekaný mozeček. Mírně posmažíme, osolíme, přidáme papriku a ještě mírně posmažíme a pánev odstavíme.
Pekáček vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenými bramborami, které mírně osolíme.
Na brambory střídavě vrstvíme mozeček, zelenou petrželku a na kostičky osmaženou slaninu. Končíme bramborami.
Takto připravený pekáček dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů a asi po 10 minutách zalejeme rozšlehanými vejci. Pečeme dorůžova.