Zapékané těstoviny s květákem a brynzou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 350 g těstoviny nudle (kolínka...)
- 1 menší květák
- 250 g brynzy
- 200 ml zakysané smetany
- 100 g uzeného sýra (já používám Volovec)
- 3 vejce
- sůl
- mletý bílý pepř
- olej
- pažitka
Postup Zapékané těstoviny s květákem a brynzou
Postup přípravy receptu
-
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať.
Karfiol rozoberieme na ružičky a v pare uvaríme do polomäkka.
Do vymasteného pekáčika dáme polovicu cestovín, pokvapkáme olejom a posypeme mletým bielym korením. Na ne uložíme karfiol, ktorý tiež okoreníme bielym korením. Zakryjeme druhou polovicou cestovín.
Rozšľaháme smotanu, bryndzu a vajcia a zalejeme cestoviny.
Pečieme zakryté pri 180°C 30 minút. Potom odkryjeme, posypeme strúhaným syrom a už nezakryté zapečieme.
Podávame so zeleninou alebo uhorkovým šalátom, posypané pažitkou.