Zapékané špagety se zeleninou a masem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 balení špaget
- sůl
- 1 větší cibule
- 150 g obyčejného špeku
- 1 x 400 gramová konzerva libovolného masa
- 2 x 670 gramové sklenice zeleninového leča
- 200 g nastrouhaného tvrdého sýra - Eidam 30%
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 polévkové lžíce Vegety
Postup Zapékané špagety se zeleninou a masem
Postup přípravy receptu
-
Zapneme si troubu a necháme předehřát.
Obě leča přecedíme a nálev použijeme na polévku nebo dáme do krabičky zamrazit na pozdější využití.
Špagety si uvaříme podle návodu na obalu a necháme v cedníku okapat.
Špek nakrájíme na drobné kostičky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí dozlatava osmažíme. Přidáme masovou konzervu i se sádlem a šťávou, co je uvnitř a mícháme asi 5 minut, než se maso rozpustí.
Okapané špagety vložíme do většího pekáčku-já na tuto dávku používám rozměry-d 35 cm, š 20 cm a v 6 cm, přidáme 2 PL oleje a Vegety a rukama hezky promícháme a rozprostřeme po celém pekáčku.
Poklademe vrstvou scezeného leča, na lečo stejnoměrně rozetřeme rozpuštěnou masovou konzervu a vše zasypeme na jemném struhadle nastrouhaným sýrem.
Vložíme do předehřáté trouby a na 3/4 výkon- já mám plynovou, pečeme 20 minut. Můžete dělat i z poloviční dávky špaget, masovou konzervu dejte celou, ale lečo jen jedno.