Zapečený špenát
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- cca 500 g čerstvého listového špenátu
- 50 g másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česnek
- 2 lžíce hladké mouky
- cca 200 ml mléka nebo smetany
- 3 vejce
- hrst strouhaného parmezánu nebo 1 malá mozzarella
- sůl
- troška másla a hrst strouhanky na vymazání a vysypání zapékací misky
Postup Zapečený špenát
Postup přípravy receptu
-
Špenát namočíme na 15 minut do kastrolu s osolenou vodou, která přešla varem. Mezitím uděláme cibulovou jíšku - na másle osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek, zasmažíme moukou a povaříme s mlékem nebo smetanou.
Vymačkaný spařený špenát podle chuti dosolíme, promícháme s bešamelem, dáme do zapékací misky - tu můžeme vymazat máslem a vysypat strouhankou. Lžící uděláme jamky, do nich vyklepneme vajíčka. Okolo vajec nasypeme nastrouhaný parmazán nebo nadrobno pokrájenou mozzarellu a dáme péci asi na 20 minut do vyhřáté trouby (na cca 175 st.C)