Zapečený špenát

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

cca 500 g čerstvého listového špenátu
50 g másla
1 cibule
3 stroužky česnek
2 lžíce hladké mouky
cca 200 ml mléka nebo smetany
3 vejce
hrst strouhaného parmezánu nebo 1 malá mozzarella
sůl
troška másla a hrst strouhanky na vymazání a vysypání zapékací misky

Postup přípravy receptu

  1. Špenát namočíme na 15 minut do kastrolu s osolenou vodou, která přešla varem. Mezitím uděláme cibulovou jíšku - na másle osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek, zasmažíme moukou a povaříme s mlékem nebo smetanou.

  2. Vymačkaný spařený špenát podle chuti dosolíme, promícháme s bešamelem, dáme do zapékací misky - tu můžeme vymazat máslem a vysypat strouhankou. Lžící uděláme jamky, do nich vyklepneme vajíčka. Okolo vajec nasypeme nastrouhaný parmazán nebo nadrobno pokrájenou mozzarellu a dáme péci asi na 20 minut do vyhřáté trouby (na cca 175 st.C)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!