Zapečený pangasius se špenátem
Recepty, RybySuroviny
- 1 filet Pangasia
- mražený špenát (neochucený nebo se smetanou a česnekem)
- jogurt nebo kefírové mléko
- sýr
- Koření:
- sůl
- pepř
- koření na ryby
- česnek
Postup Zapečený pangasius se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Pangasia necháme rozmrznout, menší zapékací misku lehce vymažeme trochou olivového oleje.
Pangasia přepůlíme, z obou stran posolíme, popepříme a posypeme kořením na ryby.
První půlku dáme do zapékací misky, posypeme česnekem.
Ze zmrzlého špenátu nožem odkrojíme plátky a položíme na pangasia. Polejeme trochou jogurtu nebo kefíru.
Položíme druhou polovinu pangasia, opět posypeme česnekem, poklademe plátky špenátu a celé zalijeme přibližně půlkou hrnečku kefíru nebo přiměřeným množstvím jogurtu (pangasius musí být zalitý, kousky špenátu můžou vykukovat).
Posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200° přibližně 20 min.