Zapečený květák se sýrem a mrkví
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 kg brambor
- 1 květák
- 2 mrkve
- 2 zelené jarní cibulky - zelená část
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 vejce
- 1 balení čerstvého sýra - Mexiko
- sůl
- pepř
Postup Zapečený květák se sýrem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slané vodě,a po uvaření je rozšťoucháme a přidáme k nim nakrájenou zelenou jarní cibulku.
Do jednoho hrnce dáme květák a mrkev a necháme přejít varem 5 minut.Po uvaření necháme vychladnout.
Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem a na dno dáme uvařené rozšťouchané brambory s cibulkou. Posypeme je čerstvým sýrem a zalijeme 2 rozšlehanými, osolenými vejcemi.
Květák a mrkev postrouháme na hrubém struhadle.
Na olivovém oleji osmažíme do nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhaný květák s mrkví. Dále přidáme další 2 rozšlehaná vejce, aby se hmota spojila. Vše osolíme a opepříme a dáme do zapékací mísy na brambory a sýr.
Vše zapečeme 20 minut v rozpálené troubě.