Zapečený květák se sýrem a mrkví

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 kg brambor
1 květák
2 mrkve
2 zelené jarní cibulky - zelená část
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
4 vejce
1 balení čerstvého sýra - Mexiko
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slané vodě,a po uvaření je rozšťoucháme a přidáme k nim nakrájenou zelenou jarní cibulku.

  2. Do jednoho hrnce dáme květák a mrkev a necháme přejít varem 5 minut.Po uvaření necháme vychladnout.

  3. Zapékací mísu vytřeme olivovým olejem a na dno dáme uvařené rozšťouchané brambory s cibulkou. Posypeme je čerstvým sýrem a zalijeme 2 rozšlehanými, osolenými vejcemi.

  4. Květák a mrkev postrouháme na hrubém struhadle.

  5. Na olivovém oleji osmažíme do nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhaný květák s mrkví. Dále přidáme další 2 rozšlehaná vejce, aby se hmota spojila. Vše osolíme a opepříme a dáme do zapékací mísy na brambory a sýr.

  6. Vše zapečeme 20 minut v rozpálené troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!