Zapečené kuřecí závitky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecí stehno
- 250 g plátků slaniny anglické
- 250 g houby švýcarské hnědé
- 75 g nastrouhaného Parmazánu
- hrst čerstvá petrželka
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- olej olivový
- sůl
- 150 ml vína Madeira
- 1 lžička bylinky italská směs sušená
- dle potřeby voda
- pepř černý mletý
Postup Zapečené kuřecí závitky
Postup přípravy receptu
-
Na tento recept by boli najlepsie cerstve lesne hriby (zasluzi si), ale nemam. Pod ruku mi prisla jedna z dobrych nahrad svajciarske hnede, sampiony spravia tiez sluzbu.
Nakrajane hriby som dal podusit tak na 70% na troche oleja. Slaninu som si dal nakrajat na tenko. Nasa slanina(bacon rashers) je trochu ina ako cesko-slovenska. Bravcove tu nie je take popularne, takze pridaju aj svieckovu. V cesko-slovenskej verzii je to skor obalit sunkou.
Na tento recept su chutovo najlepsie kuracie stehna ktore som vyfiletoval (stiahol kozu a vykrojil kosti) a potom cez foliu zlahko naklepal. Na dosku si polozime pas slaniny na nu naklepane ochutene stehno a nakoniec polozime pred dusene hriby a nastruhany parmezan a zrolujeme.
Do zapekacej misky poukladame rolky vedla seba. Podlejeme vinom posypeme taliansky bylinkami a dame piect do rury. Podlievame podla potreby vodou.
Servirovali sme s lahko ochutenymi pucenymi zemiakmi a ozdobili cerstvou vnatou z petrzlenu.