Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix
1 cibule
1 lžička drceného kmínu(raději římský)
1 lžička koriandru
1 lžíce oregána
1 lžička rozmarýnu
trochu pepře
1 vajíčko
2 lžíce smetany
strouhanka
olej
sůl
petrželka
na omáčku:
smetanu 33%
1 lžíci bazalky
2 lžíce mouky
1 malý rajský protlak
trochu ostřejšího kečupu
4 cherry rajčátka
sůl
citronová šťáva z 1/2 citronu
eventuelně cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do masa dáme pár lžic studené vody osolíme, opepříme, přidáme veškeré koření, petrželku a cibuli nakrájené nadrobno, smetanu, promícháme a necháme chvíli odpočívat.

  2. Poté přidáme vajíčko a dáme strouhanku, aby šly pěkně tvarovat koule jako menší mandarinky.

  3. Do pánve dáme olej a koule zprudka opečeme ze všech stran, pak je přendáme do pekáčku s troškou vody a dáme na 20 minut zapéct do trouby.

  4. Na pánev s vysmaženým olejem dáme rajský protlak,kečup, cherry rajčátka, bazalku, 200 ml vody,sůl a povaříme.

  5. Po uplynutí doby pečení vylijeme na koule omáčku a necháme dále péct, tak 30 minut.

  6. Vyndáme z trouby, dáme na hořák, zalijeme ještě smetanou s rozšlehanou moukou, je-li třeba, tak přidáme i trochu vody, mícháme a ochucujeme citronovou šťávou, eventuelně cukr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!