Zapečené filé s rajčaty a vejci

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g rybího filé
3-4 rajčata
4 vejce
1 cibule nebo 3 lahůdkové cibulky i s natí
máslo
sůl
pepř
bylinky podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rybu si uvaříme, nejlépe v páře.

  2. Rajčata nařízneme do kříže, zalijeme vroucí vodou a chvilku necháme, pak oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

  3. Na pánev dáme kousek másla, něm chvilku osmahneme nakrájenou cibuli (když máme lahůdkovou, dáme jen bílou část, zelenou přidáme až nakonec), přidáme rajčata a osmažíme. Přidáme rybu, kterou jsme vidličkou natrhali na kousky, osolíme, opepříme můžeme přidat bylinky podle chuti.

  4. Směs dáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme rozšlehanými vejci a pečeme v troubě dokud vejce neztuhnou. Podáváme s opečeným toustovým chlebem, ale šly by i brambory, nebo kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!