Zapečené filé s rajčaty a vejci
Recepty, RybySuroviny
- 500 g rybího filé
- 3-4 rajčata
- 4 vejce
- 1 cibule nebo 3 lahůdkové cibulky i s natí
- máslo
- sůl
- pepř
- bylinky podle chuti
Postup Zapečené filé s rajčaty a vejci
Postup přípravy receptu
-
Rybu si uvaříme, nejlépe v páře.
Rajčata nařízneme do kříže, zalijeme vroucí vodou a chvilku necháme, pak oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
Na pánev dáme kousek másla, něm chvilku osmahneme nakrájenou cibuli (když máme lahůdkovou, dáme jen bílou část, zelenou přidáme až nakonec), přidáme rajčata a osmažíme. Přidáme rybu, kterou jsme vidličkou natrhali na kousky, osolíme, opepříme můžeme přidat bylinky podle chuti.
Směs dáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme rozšlehanými vejci a pečeme v troubě dokud vejce neztuhnou. Podáváme s opečeným toustovým chlebem, ale šly by i brambory, nebo kaše.