Zapečené brambory ve šlehačce se sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5 brambor (středních)
1 cibule
olej (cca 3 lžíce)
máslo (malé kousky)
1 paprika zeleninová
petrželová nať
libeček
pepř mletý
sůl
Vegeta
50 g strouhaného sýra
200 g smetany 33% (1 kelímek)
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Omyjeme je a usušíme v utěrce. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.

  2. Malý plech na pečení vymažeme olejem a poklademe poloviční dávkou brambor. Osolíme, opepříme, posypeme petrželovou natí, libečkem a poprášíme trochou Vegety. Poklademe osmahnutou cibulí. Papriku nakrájíme na tenké proužky a uložíme na cibuli. Na směs rozložíme druhou půlku brambor. Posypeme petrželovou natí, libečkem, posolíme a posypeme trochou Vegety. Vše ještě poklademe malými kousky másla.

  3. V nádobě vyšleháme vajíčka, přilijeme smetanu a promícháme. Brambory posypeme sýrem a malou naběračkou stejnoměrně polijeme vajíčkovou směsí.

  4. Dáme péct na 180°C. Zapékáme asi 20 minut zakryté (třeba alobalem), pak plech odkryjeme a dopečeme dorůžova. Podáváme s okurkovým nebo s jakýmkoliv jiným zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!