Zapečené brambory s klobásou a slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 ks velkých brambor
3 ks rozšlehaných vajec
2 ks velké cibule
2 ks klobásy
2 ks papriky
100 g anglické slaniny
2 lžíce sádla
1/2 lžičky kořenicí směsi - čubrice
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky tymiánu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, uvařené téměř doměkka, nakrájíme na menší kousky.

  2. V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky. Grilujeme v troubě pod vrchním grilem nastaveném na střední stupeň asi 20 minut, občas promícháme. Pak posypeme kořením a opět opatrně zamícháme. Zalijeme osolenými vajíčky.

  3. Gril stáhneme na minimum a když vejce ztuhnou, podáváme se zeleninovým salátem, hořčicí apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!