Zapečené brambory s Hermelínem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 80 dkg brambor
- 2 Hermelíny (po 120g)
- 20 dkg libové anglické slaniny
- 350 ml smetany
- sůl
- koření na americké brambory (nebo podle chuti paprikové koření)
- libeček nebo pažitku
Postup Zapečené brambory s Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky, naskládáme je do pekáčku, osolíme, posypeme nakrájeným libečkem a kořením.
Poklademe sýrem nakrájeným na plátky a slaninou také na plátky.
Znovu vrstvíme - brambory, slaninu, sýr a poslední vrstva brambory. Na ty dáme ještě několik plátků sýra a zalijeme smetanou.
Pečeme na 190°c asi 30 minut, nejprve přikryté, pak odkryjeme a dopečeme, aby se vytvořila zlatavá kůrka. Podáváme se zeleninovým salátem, ale dalo by se i jako příloha k masu.