Zapečené brambory s Hermelínem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

80 dkg brambor
2 Hermelíny (po 120g)
20 dkg libové anglické slaniny
350 ml smetany
sůl
koření na americké brambory (nebo podle chuti paprikové koření)
libeček nebo pažitku

Postup přípravy receptu

  1. Syrové oloupané brambory nakrájíme na plátky, naskládáme je do pekáčku, osolíme, posypeme nakrájeným libečkem a kořením.

  2. Poklademe sýrem nakrájeným na plátky a slaninou také na plátky.

  3. Znovu vrstvíme - brambory, slaninu, sýr a poslední vrstva brambory. Na ty dáme ještě několik plátků sýra a zalijeme smetanou.

  4. Pečeme na 190°c asi 30 minut, nejprve přikryté, pak odkryjeme a dopečeme, aby se vytvořila zlatavá kůrka. Podáváme se zeleninovým salátem, ale dalo by se i jako příloha k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!