Vývar z kuřecích skeletů a kachních drobů
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 kuřecí skelety
- kachní krky (a další droby žaludek srdíčko a játra)
- 3 litry vody
- 1 Pl soli
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček jalovce
- 10 kuliček celého pepře
- 2 větší bobkové listy
- 4 lístky šalvěje
- 1 větší mrkev
- 1 kořenová petržel
- kousek celeru
- nať libečku
- nať celeru (měla jsem normální i z řapíkatého celeru)
- 1 cibuli
- 4 stroučky česneku
- 1 kostku slepičího bujonu
Postup Vývar z kuřecích skeletů a kachních drobů
Postup přípravy receptu
-
Očistíme si zeleninu, cibuli, česnek, opláchneme si natě a maso. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme kuřecí skelety, kachní droby, všechno koření, natě, sůl.
Když se polévka začne vařit, stáhneme plyn a pomalu necháme táhnout. Asi po 2 hodinách přidáme zeleninu.
Po 3 hodinách vyndáme skeletzy a droby, zeleninu, vývar přecedíme přes jemné sítko a dáme zpět vařit, skelety obereme a maso a droby nakrájíme na kousky, dáme do vývaru.
Zeleninu také nakrájíme ne kousky a dáme taky zpět do vývaru, přidáme kostku slepičího bujonu, krátce povaříme a je hotovo. Po vypnutí polévky ještě přidáme nadrobno nasekané listy libečku, celeru a petrželky.