Vývar z kuřecích skeletů a kachních drobů

Recepty, Polévky

Suroviny

2 kuřecí skelety
kachní krky (a další droby žaludek srdíčko a játra)
3 litry vody
1 Pl soli
6 kuliček nového koření
6 kuliček jalovce
10 kuliček celého pepře
2 větší bobkové listy
4 lístky šalvěje
1 větší mrkev
1 kořenová petržel
kousek celeru
nať libečku
nať celeru (měla jsem normální i z řapíkatého celeru)
1 cibuli
4 stroučky česneku
1 kostku slepičího bujonu

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si zeleninu, cibuli, česnek, opláchneme si natě a maso. Do velkého hrnce dáme vařit vodu, přidáme kuřecí skelety, kachní droby, všechno koření, natě, sůl.

  2. Když se polévka začne vařit, stáhneme plyn a pomalu necháme táhnout. Asi po 2 hodinách přidáme zeleninu.

  3. Po 3 hodinách vyndáme skeletzy a droby, zeleninu, vývar přecedíme přes jemné sítko a dáme zpět vařit, skelety obereme a maso a droby nakrájíme na kousky, dáme do vývaru.

  4. Zeleninu také nakrájíme ne kousky a dáme taky zpět do vývaru, přidáme kostku slepičího bujonu, krátce povaříme a je hotovo. Po vypnutí polévky ještě přidáme nadrobno nasekané listy libečku, celeru a petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!