Zapečené brambory s anglickou slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Brambory 1 kg (můžeme použít taky nepředsmažené syrové hranolky)
3 cibule
20 dkg středně tučné anglické slaniny
olej
2-3 vajíčka
sýr (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme nakrájíme nejlépe na kolečka a uvaříme, lepší je vypnout vaření tak 5 minut před tím než budou měkké (hranolky nevaříme). Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na proužky asi tak 1 cm. Osmažíme cibuli do zlatova na oleji spolu se slaninou.

  2. Do pekáče dáme 1 vrstvu brambor, nebo hranolek, potom na ní dáme osmaženou směs anglické slaniny a cibule, navrch položíme další vrstvu brambor, které nám zbyly. Pekáč dáme do trouby a zapékáme.

  3. Brambory během zapékání 1x pokropíme olejem,když jsou do zlatova, zalijeme je rozšlehaným vajíčkem, a pokryjeme plátky sýra. Dokončíme zapékání a vyndáme z trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!