Zapečené brambory s anglickou slaninou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Brambory 1 kg (můžeme použít taky nepředsmažené syrové hranolky)
- 3 cibule
- 20 dkg středně tučné anglické slaniny
- olej
- 2-3 vajíčka
- sýr (plátky)
Postup Zapečené brambory s anglickou slaninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme nakrájíme nejlépe na kolečka a uvaříme, lepší je vypnout vaření tak 5 minut před tím než budou měkké (hranolky nevaříme). Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na proužky asi tak 1 cm. Osmažíme cibuli do zlatova na oleji spolu se slaninou.
Do pekáče dáme 1 vrstvu brambor, nebo hranolek, potom na ní dáme osmaženou směs anglické slaniny a cibule, navrch položíme další vrstvu brambor, které nám zbyly. Pekáč dáme do trouby a zapékáme.
Brambory během zapékání 1x pokropíme olejem,když jsou do zlatova, zalijeme je rozšlehaným vajíčkem, a pokryjeme plátky sýra. Dokončíme zapékání a vyndáme z trouby.