Žampiony ve slanině, zapečené s mozzarellou
Recepty, HoubySuroviny
- 10 ks žampionů (nebo lesní houby)
- 2 vejce
- drcený kmín
- sůl, pepř
- saturejka
- 1 balíček mozzarelly
- 1 jarní cibulka
- olivový olej
- koření Tacco od Nahrin nebo kapka sojové omáčky
- 6 – 8 plátků Vahalovy slaniny (nebo šunky, šunkového kolena)
Postup Žampiony ve slanině, zapečené s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, nožičky odstraníme, kloboučky opatrně vydlabeme. Na oleji zpěníme pokrájenou jarní cibulku, nožičky od hub nadrobno pokrájíme a přidáme k orestované cibulce. Vmícháme drcený kmín, sůl, pažitku, saturejku, koření nebo kapku sojové omáčky a vmícháme srazit dvě vejce.
Touto směsí naplníme kloboučky hub a omotáme je celé plátkem slaniny. Houby takto upravené, dáme na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem a pečeme v troubě na program: gril“na 200 stupňů.
Po 5 - 6 minutách na každou houbu, omotanou slaninou, vložíme plátek pokrájené mozzarelly. Ještě krátce pečeme, dokud se sýr neroztaví. Zdobíme pažitkou, kapií nebo saturejkou.