Žampiony s vejci zapékané
Recepty, HoubySuroviny
- velké žampiony (na grilování)
- vejce
- sůl
- pepř
- uzený sýr
- (množství surovin je dané počtem žampionů)
Postup Žampiony s vejci zapékané
Postup přípravy receptu
-
Huby umyjeme, osušíme papierovou utierkou, nožičky vylomíme (a upotrebíme niekde inde, napr. do polievky).
Klobúčik znútra osolíme, okoreníme, opatrne do neho vyklopíme vajíčko, zas osolíme, okoreníme a posypeme strúhaným syrom.
Dáme do pekáčika - použijeme pečiaci papier a zapekáme cca 20 min. - 200 stupňov. Použijeme len veľké šampiňóny, z obyčajných by nám vajíčko vytieklo. Prípadne použijeme vajíčko prepeličie - křepelčí.