Žampiony plněné brokolicí a více druhy sýrů
Recepty, HoubyPostup Žampiony plněné brokolicí a více druhy sýrů
Postup přípravy receptu
-
Zapneme si na předehřátí troubu (mám plynovou).
Z brokolice použijeme pouze růžice, které vložíme do cedníku, necháme chvíli odkapat a poté je rozebereme na drobnější kousky (hlavní stvol a drobnější stonky použijeme na polévku).
Žampony očistíme a nejlépe lžičkou vydlábneme nožku společně s kouskem dužiny, ale pouze, co je jen pod ní (opět nevyhazujeme a přidáme ke zbytkům brokolice na polévku).
Do každého žampionu dáme malinký oříšek másla a rozdrobenou nivu. Na to položíme brokolici, trošku prsty utlačíme a zasypeme na hrubém struhadle nastrouhaným eidamem.
Do zapékací mísy dáme vodu, plátek másla a poskládáme vedle sebe naplněné kloboučky žampionů. Přiklopíme víkem a vložíme zapéct na 15 minut do předehřáté trouby. Hotové na talíři přelijeme šťávou. Jsou chutné s různě upravenými bramborami, ale hodí se i pouze na listu salátu s pečivem.