Žampiony plněné brokolicí a více druhy sýrů

Recepty, Houby

Suroviny

větší žampiony
brokolice
sýr Niva
sýr Eidam
máslo
5 lžic vody

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si na předehřátí troubu (mám plynovou).

  2. Z brokolice použijeme pouze růžice, které vložíme do cedníku, necháme chvíli odkapat a poté je rozebereme na drobnější kousky (hlavní stvol a drobnější stonky použijeme na polévku).

  3. Žampony očistíme a nejlépe lžičkou vydlábneme nožku společně s kouskem dužiny, ale pouze, co je jen pod ní (opět nevyhazujeme a přidáme ke zbytkům brokolice na polévku).

  4. Do každého žampionu dáme malinký oříšek másla a rozdrobenou nivu. Na to položíme brokolici, trošku prsty utlačíme a zasypeme na hrubém struhadle nastrouhaným eidamem.

  5. Do zapékací mísy dáme vodu, plátek másla a poskládáme vedle sebe naplněné kloboučky žampionů. Přiklopíme víkem a vložíme zapéct na 15 minut do předehřáté trouby. Hotové na talíři přelijeme šťávou. Jsou chutné s různě upravenými bramborami, ale hodí se i pouze na listu salátu s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!