Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku

Recepty, Polévky

Suroviny

900 g kančích kostí (použila jsem hřbet s kousky masa po vykostění)
2 menší cibule
5 stroužků česneku
Dále budeme potřebovat:
10 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
1 lžičku soli
silnější plátek celeru
1 mrkev
1 petržel (nemusí být)
1 cibule zbavená vrchní slupky
lístky a stonky libečku
Na knedlíčky budeme potřebovat:
(300 g uvařené maso obrané z kostí)
uvařenou mrkev (z vývaru)
1 vejce
1 cm plátek másla pokojové teploty
2 prolisované stroužky česneku
1/2 nadrobno nakrájené cibule
3 lžíce Solamylu
1 lžíci nasekané petrželky
na špičku nože mletého zázvoru a
špetka pepře
špetku soli
podle potřeby strouhanku na případné zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez podlévání.

  2. Poté všechno přendáme do papiňáku. Do zapékací mísy po kostech dáme trochu horké vody, seškrábeme všechny výpečky a nalijeme do hrnce. Přidáme sůl, koření a zeleninu a zalijeme 1,75 litrem studené vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 60 minut.

  3. Hrnec ochladíme, otevřeme a vývar scedíme. Maso obereme od kostí a dáme s mrkví stranou. Všechno ostatní vyhodíme.

  4. Maso společně s vejcem a máslem rozmixujeme. Přidáme vidličkou rozmačkanou mrkev, všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Necháme 10 minut uležet. Pokud je těsto řidší, zahustíme trochou strouhanky. Poté tvarujeme menší knedlíčky, které dáme zavařit přímo do vývaru. Vaříme slabým varem 5 minut. Jakmile knedlíčky vyplavou, jsou hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!