Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku
Recepty, PolévkySuroviny
- 900 g kančích kostí (použila jsem hřbet s kousky masa po vykostění)
- 2 menší cibule
- 5 stroužků česneku
- Dále budeme potřebovat:
- 10 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 lžičku soli
- silnější plátek celeru
- 1 mrkev
- 1 petržel (nemusí být)
- 1 cibule zbavená vrchní slupky
- lístky a stonky libečku
- Na knedlíčky budeme potřebovat:
- (300 g uvařené maso obrané z kostí)
- uvařenou mrkev (z vývaru)
- 1 vejce
- 1 cm plátek másla pokojové teploty
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1/2 nadrobno nakrájené cibule
- 3 lžíce Solamylu
- 1 lžíci nasekané petrželky
- na špičku nože mletého zázvoru a
- špetka pepře
- špetku soli
- podle potřeby strouhanku na případné zahuštění
Postup Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez podlévání.
Poté všechno přendáme do papiňáku. Do zapékací mísy po kostech dáme trochu horké vody, seškrábeme všechny výpečky a nalijeme do hrnce. Přidáme sůl, koření a zeleninu a zalijeme 1,75 litrem studené vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 60 minut.
Hrnec ochladíme, otevřeme a vývar scedíme. Maso obereme od kostí a dáme s mrkví stranou. Všechno ostatní vyhodíme.
Maso společně s vejcem a máslem rozmixujeme. Přidáme vidličkou rozmačkanou mrkev, všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Necháme 10 minut uležet. Pokud je těsto řidší, zahustíme trochou strouhanky. Poté tvarujeme menší knedlíčky, které dáme zavařit přímo do vývaru. Vaříme slabým varem 5 minut. Jakmile knedlíčky vyplavou, jsou hotové.