Vynikající zapékané brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor
3 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
majoránka
sladká paprika
1 větší cibule
olej
voda

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky a dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme kmín a na zavonění i špetku majoránky. Brambory pak krásně voní jako bramboráky, jde to ale i bez ní.

  2. Mísu si odložíme stranou a pokrájíme si cibuli na tenké půlměsíčky. Osmažíme ji na rozpáleném oleji dokud nezezlátne. Na ztlumeném ohni pak zaprášíme asi lžičkou červené papriky a hned zalijeme 300 ml vroucí vody.

  3. Plátky brambor rozprostřeme na dno zapékací mísy a zalijeme cibulkou s paprikou. Pečeme v troubě, dokud brambory nezměknou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!