Vrabec
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso
- cibule
- sůl
- mletý kmín
- kečup
- česnek
- Záměrně neuvádím množství surovin, každý si upraví podle množství porcí.
- Na cca 1kg masa jsem dala 1,5 červené cibule a půl paličky česneku.
Postup Vrabec
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, můžou být i větší, cibuli na půlkolečka.
Maso dáme do misky, osolíme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek, cibuli a kečup. Pořádně promícháme a necháme odležet v ledničce, klidně i 2 dny.
Maso dáme do kastrolu vhodného do trouby nebo do zapékací mísy, podlijeme cca do poloviny výše masa a přikryté dáme do trouby na cca 180-200 stupňů.
Kontrolujeme každých cca 30 minut, podle potřeby podléváme vodou, je třeba, aby tam stále nějaká voda byla.
Podáváme s bramborami.