Vinuté roštěnky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky hovězí roštěné
- 1 velká cibule
- 1 sladká smetana
- 1 PL worcesteru
- 1 PL dijónské hořčice
- olej
- sůl
- hovězí bujón nebo vývar
- Na náplň:
- 2 cm másla
- 5 dkg slaniny
- 2 KL sardelové pasty
- 1 PL kaparů
- 1 sladkokyselá okurka (já dala ještě 2 kolečka mrkve z okurek)
- kousek cibule
- 1 stroužek česneku
- zelená petrželka
Postup Vinuté roštěnky
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme.
Na náplň utřeme máslo se sardelovou pastou, ostatní drobně nasekáme, česnek prolisujeme a vymícháme na pastu.
Pastou potřeme maso, svineme do závitků, zpevníme provázkem a zprudka opečeme na oleji ze všech stran do hněda.
Závitky vyjmeme a do výpeku dáme pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět a vrátíme závitky zpět.
Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Závitky opět vyjmeme a odstraníme provázky,výpek zaprášíme moukou, rozmícháme a zalijeme smetanou, přimícháme hořčici, worcester a necháme ještě řádně provařit.
Vrátíme závitky do omáčky a prohřejeme.