Vinná sekaná

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa mix
200 g vinné klobásy
4-5 plátky tvrdého sýra
trošku vody
mléko
strouhanka
oregano
1 starší rohlík
2 vejce
1 cibule
6 stroužků česneku
2 lžíce pažitky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, zalijeme malým množstvím vody, osolíme, promícháme a necháme odpočinout tak 15 minut.

  2. Mezitím si namočíme kousky rohlíku do mléka, po chvilce vyždímáme a přidáme k masu, dál doplníme oregánem, vejci, cibulí nakrájenou najemno, česnekem nařezaným na plátky, pažitkou, opepříme a rukama uděláme masové těsto, to rozdělíme na 2 kusy a oba rozmačkáme na placky.

  3. Na 1 placku doprostřed rozložíme plátkový sýr, na něj položíme vinnou klobásu, kterou ohneme na dvojito, nebo můžeme rozříznout a dát vedle sebe, druhou plackou z masa přikryjeme a vytvoříme tvar sekané. Přendáme do pekáčku, potřeme olejem, podlijeme 200 ml vody a dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme 50 - 60 minut, během pečení poléváme vypečenou tekutinou, nebo vodou a pak už jen nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!