Vinná sekaná
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix
- 200 g vinné klobásy
- 4-5 plátky tvrdého sýra
- trošku vody
- mléko
- strouhanka
- oregano
- 1 starší rohlík
- 2 vejce
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce pažitky
- pepř
- sůl
Postup Vinná sekaná
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme malým množstvím vody, osolíme, promícháme a necháme odpočinout tak 15 minut.
Mezitím si namočíme kousky rohlíku do mléka, po chvilce vyždímáme a přidáme k masu, dál doplníme oregánem, vejci, cibulí nakrájenou najemno, česnekem nařezaným na plátky, pažitkou, opepříme a rukama uděláme masové těsto, to rozdělíme na 2 kusy a oba rozmačkáme na placky.
Na 1 placku doprostřed rozložíme plátkový sýr, na něj položíme vinnou klobásu, kterou ohneme na dvojito, nebo můžeme rozříznout a dát vedle sebe, druhou plackou z masa přikryjeme a vytvoříme tvar sekané. Přendáme do pekáčku, potřeme olejem, podlijeme 200 ml vody a dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme 50 - 60 minut, během pečení poléváme vypečenou tekutinou, nebo vodou a pak už jen nakrájíme.