Vídeňský řízek

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g telecího ořechu pokrájeného
4 malé a tenké plátky másla
4 plátky citronu
mouka
mléko
2 vejce
jemná strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rezne naklepeme, najlepšie pod mikroténom, po obvode narežeme, aby sa pri vysmážaní nekrútili.

  2. Nasolíme, obalíme v múke, v osolených vajciach rozšľaných s mliekom a napokon v strúhanke.

  3. V hlbšom širokom hrnci rozpálime vyššiu vrstvu oleja, vložíme rezne, prikryjeme pokrievkou a plameň stiahneme hned na polovicu.

  4. Vysmážame pomaly po oboch stranách do zlato-červenej farby.

  5. Vyberieme, dáme odsať prebytočný tuk na papierovej utierke.

  6. Pri servírovaní položíme na každý rezeň tenký plátok čerstvého masla a koliesko citrona.

  7. Podávame so zemiakovou kašou, majonézovým zemiakovým šalátom, opekanými zemiakmi, s dusenou ryžou - čo kto rád a s ľubovoľným šalátom alebo kompotom. Prekvapilo ma, že som tu tento klasický recept nenašla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!