Větrníky s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 ml vody
- 80 g tuku (žlutý tuk)
- špetka soli
- 160 g hladké mouky
- 4 vejce
- Karamelový krém:
- cukr
- šlehačka
- Náplň:
- 3 šlehačky
- 3 ztužovače
- moučkový cukr
Postup Větrníky s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připrávíme karamel do šlehačky: do hrnce si dáme asi 100g cukru a roztavíme na karamel, přilejeme půlku šlehačky a provaříme cca 1 min. Dáme vychladit.
Těsto si připravíme takto: dáme do pánve vodu, sůl, tuk, až se nám to začne vařit, dáme hladkou mouku a těsto odpalujeme 5minut. Pak dáme těsto do mísy, přidáme vajíčka a vyšleháme do hladka.
Zdobící trubičkou stříkáme větrníky a dáme do vyhřátě trouby na 250 °C asi na 10minut (troubu neotvírat nebo by mohly klesnout). Pečeme dozlatova.
Po upečení a vychladnutí větrníky rozkrojíme, vyšleháme šlehačky a nejdříve je naplníme bílou šlehačkou.
Do zbytku vyšlehané šlehačky nalejeme vychlazený předem připravený karamel a prošleháme. Karamelovou šlehačku nastříkáme na obyčejnou a větrníky přikryjeme. Polejeme čokoládou.