Věrky - Domácí sušená rajčata
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- keříčková rajčata - co nejzralejší, ale stále tvrdá
- mořská sůl
- bazalka
- libeček - sušený
- rozmarýn - sušený
- stévia - sušená
- Konzervace:
- olivový olej
- česnek - čerstvý
- bazalka - čerstvá
- paprička kozí roh - čerstvá
- Doba rozležení - 7 dní
Postup Věrky - Domácí sušená rajčata
Postup přípravy receptu
-
Na pláty sušičky naskládáme rajčátka příčně rozříznutá, osolíme a posypeme sušenými promíchanými bylinkami (pozor na sladkost stévie).
Sušíme v sušičce: 60 min - 70°C 60 min - 50°C 60 min - 70°C Střídáme pláty v sušičce. Nyní by měly být rajčata suchá - zkontrolujeme. Takto jsou rajčata připravena pro konzervaci olejem.
Zahřejeme olivový olej (nesmí se smažit). Do skleničky vložíme stroužek česneku, snítku bazalky a kozí roh. Začneme skládat sušená rajčata po vrstvách a proléváme teplým olivovým olejem (skládéme do 3/4 - rajčata zvětší objem). Zavíčkujeme a otočíme asi na 5 min dnem vzhůru pro stažení víčka.