Vepřové v mrkvi (podle Romana Vaňka)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
400 g mrkve
1 středně velká cibule
60 g másla
800 ml kuřecího vývaru
20 g hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
20 g cukru krupice
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Na 3 PL (45 g) másla orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené maso (3 x 3 cm) a restujeme ho dokud se neodvaří všechny šťáva, kterou pustilo.

  2. Orestované maso zaprášíme moukou, krátce ji zarestujeme, zalijene větší částí vývaru, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku (používáme-li) a pod pokličkou dusíme 35 minut.

  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zbývající vývar, dusíme ještě 15-20 minut dokud nejsou mrkev a maso měkká.

  4. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

  5. Nakonec postupně vmícháme lžíci chlazeného másla pokrájeného na menší kousky.

  6. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!