Vepřové v mrkvi (podle Romana Vaňka)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 400 g mrkve
- 1 středně velká cibule
- 60 g másla
- 800 ml kuřecího vývaru
- 20 g hladké mouky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- 20 g cukru krupice
- citrónová šťáva
Postup Vepřové v mrkvi (podle Romana Vaňka)
Postup přípravy receptu
-
Na 3 PL (45 g) másla orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené maso (3 x 3 cm) a restujeme ho dokud se neodvaří všechny šťáva, kterou pustilo.
Orestované maso zaprášíme moukou, krátce ji zarestujeme, zalijene větší částí vývaru, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku (používáme-li) a pod pokličkou dusíme 35 minut.
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zbývající vývar, dusíme ještě 15-20 minut dokud nejsou mrkev a maso měkká.
Dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Nakonec postupně vmícháme lžíci chlazeného másla pokrájeného na menší kousky.
Podáváme s vařeným bramborem.