Vepřové pod borůvkovou peřinou
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 500 g vepřové plece (nakrájené na kostky)
- na marinádu:
- 1 PL oleje
- 1 dcl suchého červeného vína (Merlot)
- 1 PL červeného balsamico krému
- 1 PL borůvkový džem (mám vlastní v dia)
- špetka skořice
- muškátový květ
- chilli
- citronový pepř
- sůl
- dále:
- cca 150 g borůvek (použila jsem mražené)
- 50 g anglické slaniny (na malé špalíčky)
- 1 červená cibule (nakrájená na hrubší kousky)
- trocha tuku na restování
- 190 g smetany na vaření
- 1 PL hladké mouky
Postup Vepřové pod borůvkovou peřinou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu pečlivě vymícháme. Naložíme maso, hezky obalíme a marinujeme 1 – 2 hodiny.
Na rozpáleném tuku orestujeme zprudka slaninu, cibuli a maso, které jsme vytáhli z marinády a nechali okapat. Do nádoby pomalého hrnce vložíme směs masa, borůvek a zalijeme marinádou. Pomalíme na High 3 hodiny.
Pak vmícháme smetanu s hladkou moukou a ještě pomalíme cca 20 minut. Dochutíme a podáváme. Jako přílohu jsem dělala rýži s trochou kurkumy, 1 hřebíčkem a zrnkem badyánu.