Vepřové pod borůvkovou peřinou

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g vepřové plece (nakrájené na kostky)
na marinádu:
1 PL oleje
1 dcl suchého červeného vína (Merlot)
1 PL červeného balsamico krému
1 PL borůvkový džem (mám vlastní v dia)
špetka skořice
muškátový květ
chilli
citronový pepř
sůl
dále:
cca 150 g borůvek (použila jsem mražené)
50 g anglické slaniny (na malé špalíčky)
1 červená cibule (nakrájená na hrubší kousky)
trocha tuku na restování
190 g smetany na vaření
1 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu pečlivě vymícháme. Naložíme maso, hezky obalíme a marinujeme 1 – 2 hodiny.

  2. Na rozpáleném tuku orestujeme zprudka slaninu, cibuli a maso, které jsme vytáhli z marinády a nechali okapat. Do nádoby pomalého hrnce vložíme směs masa, borůvek a zalijeme marinádou. Pomalíme na High 3 hodiny.

  3. Pak vmícháme smetanu s hladkou moukou a ještě pomalíme cca 20 minut. Dochutíme a podáváme. Jako přílohu jsem dělala rýži s trochou kurkumy, 1 hřebíčkem a zrnkem badyánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!