Vepřové plátky s polentovou drobenkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové plátky (měla jsem krkovičku)
- 2 větší rajčata
- sůl
- olivový olej
- Drobenka:
- 2 lžíce instantní polenty
- 2 lžíce parmazánu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tymiánu
- 2 lžíce nasekaných černých oliv
Postup Vepřové plátky s polentovou drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky naklepeme, mírně osolíme a opepříme.
Posypku si připravíme smícháním uvedených surovin.
Plátky masa vožíme do zapékací misky, rovnoměrně je pokryjeme připravenou směsí, obložíme je pokrájenými rajčaty (kdo chce, může je oloupat), která mírně osolíme a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca na 190° 30 minut.