Vepřové plátky s polentovou drobenkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové plátky (měla jsem krkovičku)
2 větší rajčata
sůl
olivový olej
Drobenka:
2 lžíce instantní polenty
2 lžíce parmazánu
4 lžíce olivového oleje
1 lžička tymiánu
2 lžíce nasekaných černých oliv

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, mírně osolíme a opepříme.

  2. Posypku si připravíme smícháním uvedených surovin.

  3. Plátky masa vožíme do zapékací misky, rovnoměrně je pokryjeme připravenou směsí, obložíme je pokrájenými rajčaty (kdo chce, může je oloupat), která mírně osolíme a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca na 190° 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!