Vepřové plátky na leču

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky (nejlépe kotleta)
pórek
olivový olej
sůl
330 g sklenice zavařeného leča

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme. Pekáček vylijeme olejem. Pórek nakrájíme na půlkolečka.

  2. Maso vyskládáme do pekáčku, pokapeme olejem a hustě zasypeme pórkem. Pekáček přikryjeme víkem.

  3. Dáme do trouby vyhřáté na cca 200 stupňů na 15-20 minut.

  4. Po 15-20 minutách maso obrátíme a zalijeme lečem. Opět přiklopíme víko a pečeme, až je maso měkké. Občas podle potřeby maso obrátíme, případně dolijeme trochu vody, aby se nepřipeklo.

  5. Podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!