Vepřové ocásky pečené v kolalokově limonádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřových ocásků
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1 adekvátní kousek celeru
300 ml coca coly
200 ml červeného vína
100 ml silného vývaru
3 lžičky rybízové zavařeniny
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Maso dobře osolíme a naložíme do máslem vymazaného pekáčku s kořenouvou zeleninou, kterou také dobře osolíme. Necháme odležet, třeba přes noc.

  2. Coca-colu smícháme s vínem, zavařeninou a vývarem a zahřejeme.

  3. Troubu rozpálíme na 220°C a vložíme do ní pekáček s masem a zeleninou. Když se maso zatáhne (asi 20-25 minut), přilijeme teplou tekutinu, přikryjeme a pečeme hodinu. Poté pečeme ještě stejně dlouhou dobu, tentokrát odkryté a při 170°C. Maso často přeléváme šťávou.

  4. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé.

  5. Zeleninu s nálevem a výpekem rozmixujeme a necháme odpařit tak, aby z ní nebyla omáčka, ale spíš jakási hustá kašička, tzv. omatlávka, kterou můžeme ještě dochutit solí, případně pepřem. Podáváme s chlebem a kyselou naloženou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!