Vepřové ocásky pečené v kolalokově limonádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřových ocásků
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 adekvátní kousek celeru
- 300 ml coca coly
- 200 ml červeného vína
- 100 ml silného vývaru
- 3 lžičky rybízové zavařeniny
- sůl
- pepř
- máslo
Postup Vepřové ocásky pečené v kolalokově limonádě
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a zeleninu nakrájíme na kousky. Maso dobře osolíme a naložíme do máslem vymazaného pekáčku s kořenouvou zeleninou, kterou také dobře osolíme. Necháme odležet, třeba přes noc.
Coca-colu smícháme s vínem, zavařeninou a vývarem a zahřejeme.
Troubu rozpálíme na 220°C a vložíme do ní pekáček s masem a zeleninou. Když se maso zatáhne (asi 20-25 minut), přilijeme teplou tekutinu, přikryjeme a pečeme hodinu. Poté pečeme ještě stejně dlouhou dobu, tentokrát odkryté a při 170°C. Maso často přeléváme šťávou.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé.
Zeleninu s nálevem a výpekem rozmixujeme a necháme odpařit tak, aby z ní nebyla omáčka, ale spíš jakási hustá kašička, tzv. omatlávka, kterou můžeme ještě dochutit solí, případně pepřem. Podáváme s chlebem a kyselou naloženou zeleninou.