Vepřové nudličky s vínovou příchutí po indicku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kotlety
- 2-3 ks cibule bílá velká
- 8 stroužků česnek český
- 2 dcl vína červeného suchého
- 30–50 g sádlo vepřové
- sojová omáčka
- worchestr
- pepř
- sůl
- špetka nového koření
- kari koření
- pálivá paprika
- cukr (krystal)
- steak koření 7 pepřů
- mletý zázvor
- jalovec
- oregano
- drcený bobkový list (mletý)
- šalvěj
- tymián
- kukuřice
- majoránka
Postup Vepřové nudličky s vínovou příchutí po indicku
Postup přípravy receptu
-
Rozkrájíme cibuli na středně velké kousky, cibuli rozprostřeme do mísy, na to přidáme nakrájené kotlety na nudličky/kousky dle chuti v jedné vrstvě.
Nudličky potřeme sojovou omáčkou, mačkaným česnekem, lehce kari koření a pak steak koření 7 pepřů, nové koření, mletý zázvor, jalovec, oregano, drcený bobkový list (mletý), šalvěj, tymián.
Nakonec posypeme troškou cukru, zasypeme cibulí a uděláme další vrstvu, doku nemáme vše maso zakryté cibulí. Po té vše zalijeme cca 2 dcl vína. Dáme odpočinout do ledničky na 2-3 hodiny. Lze i přes noc, chuť pak bude výraznější.
Poté vyndáme z ledničky, rozpálíme sádlo na pánvi, nasypeme trošku cibule, co nám zbyla a po minutě vysypeme celý obsah mísy na pánev a mícháme tak dlouho, dokud nám maso nezbělá s lehkým nádechem zlata.
Přidám worchester, trošku steak koření, jalovce a oregana a na mírném ohni mícháme cca 1 minutu. Po té zalijeme cca 3 dcl vody a dusíme pod pokličkou cca 2 minuty.
Přidáme kukuřici a špetku kari koření, červené papriky, majoránky (drcené) a pepře, promícháme a dusíme do změknutí za občasného míchání. Cibule se mezitím rozpadne a voda se odpaří a zůstane nám hutná omáčka. Podáváme s rýží.