Vepřové nudličky s vínovou příchutí po indicku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kotlety
2-3 ks cibule bílá velká
8 stroužků česnek český
2 dcl vína červeného suchého
30–50 g sádlo vepřové
sojová omáčka
worchestr
pepř
sůl
špetka nového koření
kari koření
pálivá paprika
cukr (krystal)
steak koření 7 pepřů
mletý zázvor
jalovec
oregano
drcený bobkový list (mletý)
šalvěj
tymián
kukuřice
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Rozkrájíme cibuli na středně velké kousky, cibuli rozprostřeme do mísy, na to přidáme nakrájené kotlety na nudličky/kousky dle chuti v jedné vrstvě.

  2. Nudličky potřeme sojovou omáčkou, mačkaným česnekem, lehce kari koření a pak steak koření 7 pepřů, nové koření, mletý zázvor, jalovec, oregano, drcený bobkový list (mletý), šalvěj, tymián.

  3. Nakonec posypeme troškou cukru, zasypeme cibulí a uděláme další vrstvu, doku nemáme vše maso zakryté cibulí. Po té vše zalijeme cca 2 dcl vína. Dáme odpočinout do ledničky na 2-3 hodiny. Lze i přes noc, chuť pak bude výraznější.

  4. Poté vyndáme z ledničky, rozpálíme sádlo na pánvi, nasypeme trošku cibule, co nám zbyla a po minutě vysypeme celý obsah mísy na pánev a mícháme tak dlouho, dokud nám maso nezbělá s lehkým nádechem zlata.

  5. Přidám worchester, trošku steak koření, jalovce a oregana a na mírném ohni mícháme cca 1 minutu. Po té zalijeme cca 3 dcl vody a dusíme pod pokličkou cca 2 minuty.

  6. Přidáme kukuřici a špetku kari koření, červené papriky, majoránky (drcené) a pepře, promícháme a dusíme do změknutí za občasného míchání. Cibule se mezitím rozpadne a voda se odpaří a zůstane nám hutná omáčka. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!